05.12.16

Makovec s mrkví

"Hmmm, ten je ale vynikající. Takový vláčný...Jaks to udělala?" Komentovala kamarádka po kousku makovce. Víte? Je to jednoduché. Ten fígl se jmenuje : syrová najemno nastrouhaná mrkev v těstu :)


Kdo jste už zkoušeli carrot cake, nemusíte tedy už nic moc číst. Přímo se pusťte do pečení. Jen přidejte do těsta namletý mák, vynechte citrónovou kůru a kouzlo je hotovo :)

Suroviny

Připrav si:

  • 250 g mrkve (2 velké nebo 4 střední mrkve)
  • 100 g pohankové krupice (nebo 50g jáhlové krupice a 50 g pohankové)
  • 50 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 140 g namletého máku
  • 140 g třtinového/kokosového cukru nebo sladu
  • 3 vejce (chcete-li veganskou variantu, přidejte místo vajec 2 hodně zralé banány)
  • 0.5 dcl oleje
  • kypřící prášek do pečiva (vinný kámen) 1 lžičku nebo jeden sáček
  • špetku soli

Postup

Detailní postup i tipy, jak ušpinit minimum nádobí, najdeš v receptu na carrot cake. Dnes jen zrychleně.

  1. Zapni troubu (vyhřát na 200stupňů)
  2. Do jedné mísy sesyp všechno sypké, promíchej
  3. Do druhé mísy dej všechno mokré, včetně nastoruhané mrkve, promíchej. 
  4. Silikonovou formu vymaž olejem
  5. Smíchej suché a mokré, udělej těsto konzistence na husté palačinky
  6. Nalej směs na formu
  7. Peč 10 min na 200 stupňů, pak 40 min na 180 stupňů
  8. Vyndej z trouby, párkrát propíchni, aby unikla pára
  9. Asi za 3min vyklepni z formy
  10. Užij si makovec!

Dobrou chuť a krásný vánoční čas!

                                                                             Magdaléna, 5.12.2016

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.


Žádné komentáře:

Okomentovat