Suroviny:
Na pečené lilky a cukety na rozmarýnu pro cca 4 osoby si připrav:- 2 střední cukety
- 1 lilek
- paličku česneku
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl
- shoyu (není třeba)
Postup
Je to jednoduché. Nakrájej cukety i lilky na kusy. Cukety krájím nejraději na půl-kolečka, lilky na menší kousky (1/4 kolečka), cca 1,5 cm široké. Ani cuketu ani lilek neloupáme, jen omyjeme a krájíme. Semínka v cuketě také nechávám. Vyloupej stroužky česneku, překroj na půl.
V míse promíchej zeleninu a česnek s olejem, rozmarýnem, přidej sůl. Všeho od oka :) A to je vše!
Pečení
Poté už jen nandám na plech a peču cca 40 min na 160 stupňů. Občas promíchám, někdy na závěr trochu dosolím nebo postříkám shoyu.
Servírování
Miluji s bílou rýží, je vynikající i s bramborem. K tomu hodně zeleného salátu, který zdobím třeba květy lichořeřišnice. Ta se také sní :) A jako zdroj bílkovin třeba fazolový salát se zelenou cibulkou.
Přeji dobrou chuť!
Magdaléna, 24.7.2017
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.
Žádné komentáře:
Okomentovat