Jsme "špenáto-žrouti, proto jsem použila docela hodně "ingrediencí".
Suroviny:
Na 4 velké porce si připrav:- 2 cibule
- 500 g listového špenátu (dá se teď koupit na trzích)
- mísu čerstvě natrhaných kopřiv
- mandlovou / rýžovou / normální smetanu
- sůl
- pepř
- kmín
- shoyu (není nutností)
- 2 stroužky česneku
Postup
Oloupu cibuli, nakrájím na kostičky a dám do velkého hrnce smažit. Než se usmaží, omyju špenát a kopřivy a pokrájím na hrubo. Krájím včetně stonků, jak špenátu, tak kopřiv. Aby mě nepálily ruce - používám jemné silikonové rukavice. Jakmile je cibulka mírně do hněda, přisypu trochu soli, pepře a kmínu a všechen špenát i kopřivy dám do hrnce. Zakryju pokličkou a nechám podusit na menším plameni. Můžete i trošku polít horkou vodou, ať se nám to nespálí. Směs je měkká za 5-10 min. Nakonec jen namačkám 2 stroužky česneku, vmíchám smetanu, dochutím ještě lžičkou shoyu a dosolím dle libosti.
Servírování
Miluji jako hlavní přílohu vlastně k čemukoliv. Vynikající je například i s bramborem a lososem. Variantám se meze nekladou :) Přeji dobrou chuť a zábavné experimentování!
Magdaléna, 3.5.2017
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.
Žádné komentáře:
Okomentovat