27.04.17

Zbojnické brambory

Pro milovníky kyselého zelí a brambor tu mám dnes "spešl" recept. Zbojnické brambory. Rychle, jednoduše a mňamózně. Jen se po nich dnes zaprášilo. A v jakém provedení je uděláte? Vyberte sami - veganské s tempehem nebo klasicky, s klobásou. Tak jdeme na to.


Na 4 porce si připrav:


  • 2 větší cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 1/4 bílého hlávkového zelí
  • 1 uzený tempeh (klobásu)
  • 8 větších brambor
  • olivový olej 
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • mletou červenou sladkou papriku
  • umeocet


Postup

Oloupu cibuli, nakrájím na kostičky. V hrnci rozpálím olej a na něj dám smažit cibulku. Mezi tím si na kostky nakrájím syrové zelí, uzený tempeh a brambory  (ty jsem měla uvařené z předchozího dne). Na smažící se cibulku přidám trochu soli, pepř, mletý kmín (množství "přiměřeně") a mletou červenou papriku (té přidávám víc, asi 1/4 lžičky). Chvilenku smažím a pak hodím navrch syrové zelí. Promíchnu, zaklopím poklicí a nechám chvíli smažit. Mezi tím si na pánvičce vedle osmažím kostičky tempehu. Se zelím v hrnci občas míchnu nebo mírně podleju vodou (pozor, má tendenci se připalovat) a ještě nechám docházet na mírnějším ohni. Jakmile je zelí skoro hotové (ještě nějaké ty kousky křupnou), vmíchám do hrnce kyselé zelí, které jsem mírně pokrájela a osmažený tempeh. Všechno smíchám dohromady a už nechám jen mírně ohřát to vmíchané kyselé zelí. Tak. A je to! Ještě dochutit umeoctem a můžeme servírovat :)

Přeji dobrou chuť!

                                      Magdaléna, 27.4.2017

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.




Žádné komentáře:

Okomentovat