29.05.14

Fazolky na tempehu alá na slanině

Kontrolovala jsem mrazák, co ještě zbylo ze zásob z loňské úrody a našla famózní zelené fazolky! A nápad byl tu. Pro skupinu 40 lidí (a nejen pro ně) je super uvařit něco jednoduchého a rychlého :) A samo, dobrého!



Na 4 porce budeme potřebovat:
3 větší cibule
250 g zelených fazolek
1 uzený tempeh (250 g)
sůl
pepř
drcený kmín
olej
shoyu

Začínala jsem tím, že jsem si fazolky vyndala večer z mrazáku a nechala je rozmrznout. Před tím, než fazolky dám do mrazáku, je trošku spařuju horkou vodou, takže po vyndání a vaření z nich je už nemusím nijak upravovat, přímo je vmíchám do nějaké směsi. Samozřejmě je super vařit z čerstvých, takže máte-li je, doporučuji čerstvé a hurá na ně. Brzo budou ke koupení. Fazolky čerstvé dávám jen napařit na pařáčku a pak vmíchám do směsi osmažené cibule a tempehu, fazolky z mrazáku (teď již rozmražené) dávám přímo na osmaženou cibuli a tempeh. Takže - oloupám a  nakrájím cibuli (na mé oblíbené půlměsíčky) a dám smažit na rozpáleném oleji. Než se cibule osmaží, dám fazolky na pařáček a nakrájím tempeh na drobnější kostičky. Jakmile začíná cibule hnědnout, přidám špetku pepře, drceného kmínu a soli, zamíchám a přidávám tempeh. Smažím. Jakmile se směs rozvoní a tempeh je osmažený, přidávám fazolky. A zbývá nám finální dochucení, shoyu. A máme hotovo. Rychlé, že? Jako přílohu miluji nové brambory, nějaký zeleninový salátek a tatarku. Dobrou chuť!


                                                                                                     Magdalenka 28.5.2014


PS: Na inspiračním setkání s vařením 7.6.2014 v Praze jsou už jen 2 volná místečka, tj.kdo chcete užít den plný ochutnávání různých dobrot a příjemné ženské společnosti, klikněte tady a přihlašte se :) Těším se moc!
http://www.zenskyprincip.cz/seminare/s-jidlem-usmevem-proti-stresu-aneb-vim-co-pro-sebe-udelat/

Žádné komentáře:

Okomentovat