08.05.14

Restovaná hlíva na kmínu

Dopoledne jsem hodně uklízela a neměla čas ani chuť vařit něco náročného. Koukla jsem do lednice a co vidím? Hlíva! Jupííí. Tak to bude rychlovka a velká mňamózka. K tomu jen salátek a bude hotovo. Rychlé, snadné a navíc, udělám něco pro svoje zdraví. Budete-li někdy rozhodovat, jestli koupíte žampióny nebo hlívu, vemte jednoznačně hlívu. Proč? Hlíva totiž není obyčejná houba. Je to choroš, neboli dřevokazná houba, která roste na stromech a ze stromů, ne z hlíny. Právě díky živinám ze stromů, které "nasává" a roste z nich, je pro nás jedinečná. Čínská medicína o ní mluví jako o elixíru mládí a léku na spoustu nemocí. Přináší vitalitu, podporuje detoxikaci,  zvyšuje naši imunitu a taky hlavně - chutná! Má mnoho pozitivních účinků na naše tělo. Ne náhodou se teď na trhu objevuje stále více a více preparátů s jejími výtažky. Chcete-li se o ní dozvědět něco víc či zkusit i jiné recepty, zajímavé stránky jsou třeba tyhle http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

A my dnes vyzkoušíme hlívu restovanou na oleji s kmínem. Rychlovka, za 10 min.  Pro 2 osoby jsem použila jednu vaničku hlívy (myslím, že je to 250 g) Mohla by stačit i pro 3-4 osoby. Ale protože ji máme fakt rádi (i přítel, který je jinak odpůrce hub?!), snědli jsme jí ve dvou.


Připravte si:
hlívu ústřičnou
olej
sůl
drcený kmín

Hlívu vyndám z mističky, můžete jí opláchnout, ale nemusíte. Posolím na talíři z obou stran a posypu drceným kmínem. A pak už jen kladu na rozpálenou pánvičku s olejem a restuji po obou stranách. Stejně se připravují i bedly. A máme hotovo! Doporučuji se salátkem, s pečivem či jinou vámi oblíbenou dobrotou. Dobrou chuť a těším se na příště!

PS: Můžeme se potkat i osobně - v Praze máme inspirační setkání s vařením v kruhu zajímavých žen :) Tak se třeba uvidíme?! Detailní informace o sobotním 4 hodinovém setkání zde http://www.zenskyprincip.cz/seminare/s-jidlem-usmevem-proti-stresu-aneb-vim-co-pro-sebe-udelat/
nebo mě zavolejte či napište. joy@dotknise.cz nebo tel. 724 322 378. Budu se těšit!

                                                                                                                            Magdalenka 8.5.2014

Žádné komentáře:

Okomentovat