19.07.16

Ovocná veganská bublanina nebo dortový korpus

Léto, slunce, ovoce! Miluji tuhle kombinaci. Čarovat s ovocem, dělat zmrzliny nebo osvěžující shaky, nebo péct! Dnes vyzkoušíme velmi jednoduché těsto na bublaninu nebo i na korpus ovocného dortu, třeba s agarem. Veganské, bezlepkové. A zkusíme hrnkovou metodu :)


SUROVINY

  • 1 hrnek pohankové krupice
  • 1 hrnek kukuřičné hladké mouky
  • 1 hrnek jáhlové krupice nebo jáhlové mouky (nemáte-li, přidejte pohankovou a hladkou kukuřičnou)
  • 1 hrnek jemně strouhaného kokosu
  • 1 hrnek oleje
  • 140 g třtinového cukru nebo 200 g rýžového sladu
  • kypřící prášek bezfosfátový nebo vinný kámen (1 pytlíček stačí)
  • špetka soli
  • voda
  • ovoce, kolik budete chtít :)

POSTUP

V míse sesypu nejprve všechny "suché" ingredience" - mouky + kypřící prášek + cukr a promíchám. Přiliji olej a vmíchám slad, dávám-li slad místo cukru. Vše smíchám dohromady a pomaličku dolévám vodu, abych měla ve výsledku konzistenci jako na trošku hustší palačinky. Neboli budu "třít" až utřu těsto :) Ochutnám těsto, možná někdo budete potřebovat dosladit.


Připravím si plech, který vyložím pečícím papírem. Bublanina se lépe vyndává. Na něj naliju těsto a do něj "vnořím" ovoce. A pak už jen pečení. Troubu předehřeji na 180 stupňů a peču 40 min.

Přeji dobrou chuť a příjemné experimentování!

                                                                           Magdaléna, 19.7.2016

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.

Žádné komentáře:

Okomentovat