16.07.14

Domácí ovocná zmrzlina či shake

Dnes byl krásný den. Teplo, sucho. Včera na procházce jsem si všimla, že maliny u cesty jsou úúúplně obsypané. Takže volba pro dnešní odpoledne byla jasná. Jde se na maliny.


Trhání malin může být velmi efektivní, splníme-li několik drobných podmínek:
  1. Jdeme na maliny během "půstu" :) Maliny přibývají velmi rychle.
  2. Poblíž nikde nejsou děti nebo jiní malin chtiví muži a ženy.
Jestliže máte maliny na zahradě, asi to taktéž půjde rychleji, jsou poněkud větší. Neb jsem dnes půstovala, přemýšlela jsem, co nejlépe s malinami udělat. Aby to bylo rychlé, dobré a abych si na tom mohla později pochutnat. Zmrzlina!

Připravíme si jen : maliny, kokosové či jiné mléko (já tuhle zmrzlinu prostě miluju s kokosovým mlékem), několik banánů, je možné i několik jablíček a něco na doslazení. Já použila agávovou šťávu. 



A teď vše dohromady rozmixujeme. Jablíčka jen vyjadřincujte, neloupejte. Dobrý mixér to zvládne. A až bude rozmixováno, můžete ještě přidat třeba chia semínka. Doplní spoustu minerálů a jsou dobrá. 

Dnes jsem skutečně "vařila" od oka. Ochutnávejte, až to pro vás bude to pravé. Jen mějte na paměti, že jakmile to zmrzne, bude to o něco méně sladké (stejně to funguje i s pečením).

Tak. A teď jsou dvě varianty, co s touhle dobrotou uděláme. Buď si dáme "shake" ozdobený třeba lístkem máty, nebo dáme tuhle ovocnou směs do lednice a pochutnáme si na zmrzce jindy. Protože nemám tvarovátka na zmrzlinu (dají se koupit silikonové formičky na zmrzlinu), využívám, co mám doma. Našla jsem ještě Avent lahvičky, tak jsem je využila. Nebo jednoduše nandejte do jakýchkoliv plastových krabiček.


A je to! Přeji teplé a sladké letní dny s parádní vytuněnou zmrzkou!

                                                                 Magdalenka, 16.7.2014

PS: Druhé setkání s vařením 23.8. Jak vařit zdravěji - grilování bez masa, saláty, zálivky, sezónní zelenina - klikni pro víc info. Jste srdečně zváni.

Žádné komentáře:

Okomentovat