07.08.14

Quinoa nudle aglio olio

Experimentuji s moukami a potravinami, které neobsahují lepek. Dnešní doba je totiž nějak "přelepkovaná". Co je na lepku tak špatného? No je ho prostě moc a někteří lidé na něj začali být alergičtí. A jak to poznáte? Zcela jednoduše - máte "běhavku", tj. špatně trávíte. Lepek najdeme v běžném pšeničném pečivu, ale i v pečivu žitném, ve všech buchtičkách, těstovinách, kuskusu, bulguru, müsli, sušenkách, jsou-li ze pšenice, špaldy, žita, ovsa či ječmene. Bezlepkové obiloviny jsou kukuřice, pohanka, jáhly, amaranth, rýže, quinoa. Když si vzpomenu na další, doplním. Dnes jsem vyzkoušela nudle quinoa soba (které mám moc ráda v miso polévce) jako hlavní jídlo. Quinoa soba aglio olio. Tj. těstoviny s česnekem a olivovým olejem.


Nakombinovala jsem je 1:1 s normálníma špagetama, aby to nebylo na talíři tak "podezřelé". Quinoa soba jsou totiž hranaté a do šediva. A zde je postup.

Potřebuješ:

  • Quinoa soba - nudle z pohanky a quinoi (koupíš ve zdravých výživách, či tady http://umodrehoslona.com/ Pán je moc příjemný a  má super věci.
  • česnek
  • olivový olej
  • sušená rajčata
  • brokolice 
  • sůl, chilli


A jdeme na to. Začínám tím, že si dám vařit vodu na nudle. Tyhle quinoa soba jsou fakt rychlovka. Mezitím připravím brokolici na růžičky a jen ji na chvilku zaliju horkou vodou, tou, kterou vařím na nudle :) Mírně změkne, nevařím ji. Oloupu česnek, nakrájím na plátky. Dám vařit nudle a až jsou hotové, zcedím a promyju vodou studenou. Nelepí se pak. Hned je trochu poliju olivovým olejem a jdu na pánvi narychlo osmažit česnek. A je to. Olej z pánvičky s česnekem naliju na těstoviny, vmíchám brokolici, můžete vmíchat i sušená rajčata, osolím, přidám chilli a podávám. Dobrou chuť!

                                                                      Magdalenka, 7.8.2014

PS: Kdo chcete nějakou novou inspiraci ke grilování bez masa, salátům či zálivkám, jste zváni na další inspirativní setkání s vařením, v sobotu, 24.8. kousek od Prahy. Více info tady: http://www.letacek.cz/zivotni-styl/praha/jak-zdraveji-varit-grilovani-bez-14632



1 komentář:

  1. Vecere pro 10lidi hotova za chvilinku.Vsem moc chutnalo.Dekuji za tve recepty Magdi.

    OdpovědětVymazat