Pojďme na to!
Připravíme si:
- švestky (mohou být i mražené)
- žitná mouka hladká 500 g (používám bio)
- 2 x prášek do pečiva (prdopeč)
- mák mletý - 2x 200 g
- rýžové mléko
- cukr - použila jsem kokosový 250 g
- vodu
- sůl
Jak na to:
1. Mák
Nejprve si připravuji mák. Protože ho milujeme, tak jsem ho udělala hooodně :) Použila jsem už namletý mák. V hrnci jsem na něj nalila skoro celý litr rýžového mléka. Teda - mléko jsem přilévala postupně. Přilévala, směs houstla, dál přilévala, nasypala cukr, nechala rozpustit a odstavila ze sporáku. Výsledkem byla hustší směs sladkého máku.
2. Trouba
Zapla jsem si troubu, aby byla předehřátá, než do ní koláč dám.
3. Těsto
V míse smíchám mouku, prdopeč, špetku soli. Přisypala jsem i trochu cukru, aby i těsto bylo sladké. Přilila vodu, míchala. Těsto natáhla na plech, který jsem vyložila pečícím papírem.
4. Nandat mák a švestky
Na těsto jsem nandala mák a pokládala navrch švestky.
5. Pečení
Pekla jsem cca na 180 stupňů 50 minut.
6. Servírování
Fotku jsem nějak nestihla pořídit. Měli jsme návštěvu :) Koláč jsme si ještě vylepšili tím, že jsme ho polili vanilkovým pudinkem, mňaaam!
A že to těsto bylo ze žita? Nikdo si toho vůůůbec nevšimnul. Ani děti! Takže určitě vyzkoušejte.
Přeji dobrou chuť a příjemné experimentování <3
Magdaléna, 22.12.2019
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Napište mi na email joy@dotknise.cz a já Vás zařadím do svého email listu :) Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.
Žádné komentáře:
Okomentovat