06.09.15

Bezlepkový banana-cake s hruškami

Hruškové období je tu a s ním pečení sladkých dobrot! Mňam! Dneska jsem vyzkoušela bezlepkový "banana-cake" s hruškami, s minimem pohankové mouky a bez vajec. Rychlé, jednoduché, vynikající.


Jdeme na to:

Na 12 muffinů si připrav:
10 ks menších hrušek (po vyjadřincování  a nakrájení na kousky to bylo 450g)
4 střední přezrálé banány (350g), můžeš dát i víc
2 vanilkové pudinky
2 lžičky vinného kamene (nebo kypřícího prášku)
3 polévkové lžíce oleje
10 polévkových lžic pohankové krupice (100g)
špetku soli
2 lžičky agávového sirupu


POSTUP:
Hrušky jsem omyla, rozkrojila na čtvrtky, vykrojila jadřince a v ruce jsem je tentokráte nakrájela na větší kusy. Bez okrajování slupky, vůbec tam není znát! Hrušky jsem tentokráte nechala ve větších kouskách schválně, aby byli po upečení v muffinku vidět a cítit. Nakrájené hrušky jsem sypala do mísy. Za nimi šly banány, vyloupané ze slupky, nakrájené na kusy. Přidala jsem špetku soli, 3 lžíce oleje, 2 vanilkové pudinky, 2 lžičky agáve sirupu pro mírné doslazení a zamíchala vše do sebe. Je to taková patlála patlála paprťála, ale fakt tam nic jiného nemusíte dávat. Žádnou vodu ani nic jiného. Po promíchání jsem lžicí nandala do silikonových formiček a dala péct do vyhřáté trouby - 30 min na 180 stupňů, posledních 10 min na 200, aby muffinky na vršku pěkně zhnědli. A je to!


SERVÍROVÁNÍ:
Dali jsme si je s troškou javorového sirupu, můžete je dát dětem na svačinu rozlámané do mističky a zalité pudinkem, skvělé jsou i na cestu na jednání či k ranní kávě. Krásný sladký podzim přeji!

                                                          Magdalenka, 7.9.2015

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.

PS2: Pro všechny, kteří se chtějí dozvědět a vyzkoušet něco víc - tip na dvě akce - Jídlo je radost v Brně podvečer 19.9.2015 a seminář Vařit, tančit, meditovat na Vysočině 23.-25.10.2015. Klikni na název a dostaneš se na podrobné informace. Těším se!

Žádné komentáře:

Okomentovat