06.07.15

Obalované cuketové placičky s česnekem

Cuketa sem, cuketa tam. Obalované cuketové placičky s česnekem jsou rychle hotové a prostě mňamózní. Mám je ráda jen tak samotné, nebo s bramborem a salátem jako hlavní jídlo. A samozřejmě s tatarkou! :)


Můžeme vyzkoušet dvě varianty - obě mohou být i bezlepkové. Varianta vegetariánská - obaleno ve směsi s vajíčkem a veganská - obaleno v hrašce. A jdeme na to.

Co budeme potřebovat:

  • 1 cuketu (to je tak porce pro dva lidi, kteří mají rádi smažené :) 
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vajíčka nebo hrašku
  • pohankovou nebo špaldovou hladkou mouku
  • vodu
  • sůl
  • olej na smažení

POSTUP:
Cuketu omyju vodou, nakrájím na kolečka cca 0,5 cm. V misce vyklepnu vajíčka, přileju cca 0,5 - 0,1 deci vody a rozkvedlám vidličkou společně s  2-3 lžíce pohankové nebo špaldové mouky. Teď už jen přidám špetku soli a mačkátkem rozmačkaný česnek. Dobře promíchám. Cuketová kolečka hodím do směsi, "vymáchám" je v ní a dávám smažit na rozpálenou pánvičku. Osmažím po obou stranách a je hotovo.


Varianta s hraškou je taky vynikající. Hrašku smíchám v misce s vodou do hustší konzistence (pozor, časem poměrně zhoustne) a pak smažím. Můžete přisypat i semínka. Článek o hrašce a "jak na ní" najdete tady http://blog.dotknise.cz/2014/04/kvetak-obaleny-v-hrasce.html



SERVÍROVÁNÍ
Tak. A servírujeme. S bramborem, s kaší, s batátem nebo jen salátem či syrovou zeleninou  a samo s tatarkou, hmmm. Dobrou chuť!

                                            Magdalenka, 6.7.2015

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu.



Žádné komentáře:

Okomentovat