Můžeme vyzkoušet dvě varianty - obě mohou být i bezlepkové. Varianta vegetariánská - obaleno ve směsi s vajíčkem a veganská - obaleno v hrašce. A jdeme na to.
Co budeme potřebovat:
- 1 cuketu (to je tak porce pro dva lidi, kteří mají rádi smažené :)
- 3 stroužky česneku
- 2 vajíčka nebo hrašku
- pohankovou nebo špaldovou hladkou mouku
- vodu
- sůl
- olej na smažení
POSTUP:
Cuketu omyju vodou, nakrájím na kolečka cca 0,5 cm. V misce vyklepnu vajíčka, přileju cca 0,5 - 0,1 deci vody a rozkvedlám vidličkou společně s 2-3 lžíce pohankové nebo špaldové mouky. Teď už jen přidám špetku soli a mačkátkem rozmačkaný česnek. Dobře promíchám. Cuketová kolečka hodím do směsi, "vymáchám" je v ní a dávám smažit na rozpálenou pánvičku. Osmažím po obou stranách a je hotovo.
SERVÍROVÁNÍ
Tak. A servírujeme. S bramborem, s kaší, s batátem nebo jen salátem či syrovou zeleninou a samo s tatarkou, hmmm. Dobrou chuť!
Magdalenka, 6.7.2015
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz ve formuláři vlevo pod menu.
Žádné komentáře:
Okomentovat