06.04.15

Ovesné sušenky s ořechy a marmeládou

Mám ráda rychlost a jednoduchost. A dobré suroviny a pochoutky z nich. Ovesné sušenky splňují mé požadavky. Vyzkoušejte doma sami, je to jednoduché, rychlé a hlavně - dobré a praktické. Tyhle ovesné sušenky miluji jako odpolední zákusek ke kávě či masale, dají se zabalit na svačinu dětem do školy, beru je s sebou do auta, když jedu za klientem a potřebuji odpoledne něco sladkého, ale "bezcukrového" a "bezpšenicového" třeba i ke "coffee to go."


PŘIPRAVTE SI:
250 g ovesných vloček
100 g hladké pohankové mouky
100 g rozinek
150 g lískových ořechů
100 g ječného sladu či jiného "oslazovače"
1 dcl oleje
1dcl vody
špetku soli
lžičku skořice
marmeládu

POSTUP:
V mixéru nejprve rozmixuji ořechy. V míse "nasucho" smíchám vločky, pohankovou mouku, špetku soli, rozinky, skořici a namixované ořechy. Přileju olej a mírně osladím sladem. Směs udělejte sladkou samo podle vás, jen informace, marmeláda navrchu dělá tu sladkou tečku. Pak vše znovu promíchám. Vodu přilívám až nakonec a míchám. Cílem je dostat tužší lepkavou směs. Pohanková mouka zajišťuje to "lepkání" (ačkoliv je bezlepková :) a není třeba přidávat vajíčka.


Směs "natáhnu" na plech (dospodu jsem dala silikonový plát, doporučuji pořídit domů místo pečícího papíru). A zbývá už jen potřít marmeládou. Milujeme francouzské St.Dalfour marmelády, tahle byla malinová a bylo to delikátní! Peču 40 min na 180 stupňů, pak, aby to na povrchu pěkně zezlátlo, ještě 10 min na 200. Nechám vychladnout a buď krájím (jen pozor na ten silikon), nebo lámu. Dobrou chuť!

                                                                                      Magdalenka, 6.4.2015

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat