19.03.15

Zatmění Slunce 2015, Novoluní, jarní rovnodennost a jak je můžeme pro sebe využít

Pátek 20.3.2015 je výjimečný den. Zatmění Slunce, Novoluní, jarní rovnodennost, začátek jara. Co to vše pro nás znamená? Že to je den, ve kterém můžeme hodně věcí změnit, opustit, pustit, odpustit, ale zároveň spustit, nastartovat a připravit do budoucnosti. Jestliže víme, jak na to. A proto tu pro vás mám pár tipů :)

Zdroj: http://www.astro.cz/na-obloze/slunce/zatmeni-slunce/zatmeni-slunce-v-letech-2011-2020/zatmeni-slunce-20-brezna-2015.html

Zatmění Slunce. První kontakt měsíčního kotouče se Sluncem začíná ráno v 9:47, nejviditelnější bude v 10:37. Zatmění Měsíce bude za 14 dní - 4. dubna 2015 v 13:01. Novoluní je v 10:37 (ještě ve znamení Ryb) a jaro nám astronomicky začíná ve 23:44, kdy Slunce vstupuje do znamení Berana. Kolem poledne, v 11:28, vstupuje Luna (Měsíc) do znamení  Berana. Pěkná sešlost na dnešní den :) Co se tedy bude dít?

Jak to tak bývá, během Novoluní je dobré sledovat naše emoce. Dlouho se nemusí dít nic a pak najednou se spustí nějaké "emoční uvolnění". U každého může být jiné :) Sledujme, co se v nás děje, ať to nemusí bouchnout. Abysme se cítili lépe, můžeme dnes speciálně věnovat pozornost svým chodidlům, namasírovat nohy, projít se bosky po jarní trávě, udělat si manikůru.  Dávejme pozor na cestách, při řízení, soustředit se není jednoduché. Dnes neřešme žádné konflikty, soustřeďme se více na sebe. Odpoledne si pak můžeme třeba namasírovat hlavu, zajít ke kadeřníkovi či ke kosmetičce nebo sami doma třeba jen pohladit svou tvář a otřít z čela možné vrásky a starosti.

Obecně je Novoluní a zatmění skvělá doba pro "rozloučení se" s nějakými škodlivými návyky či závislostmi, například s kouřením, pitím kávy, přemírou sladkostí, a i závislostmi novými - sledování televize, čekování Facebooku, brouzdání na Internetu... Zamyslete se. Co vás omezuje? Jaký zvyk? Právě dnes něco s tím můžete začít něco dělat. Půjde to snáz. Rozloučit se můžeme nejen se závislostmi. Můžeme "pustit" i všechny osoby, které už do našeho života nepatří a vlastně tam jaksi zabírají místo pro osoby nové. Projděte své telefonní seznamy, promažte "přátele" na Facebooku, dokončete proces opouštění, odpouštění a odpoutání.

A protože něco starého pouštíme, vytváří se prostor pro nové. Je to skvělý den pro začínání nového, pro ujasnění si své motivace. Kam kráčíte? Co chcete změnit? Co nového do života přitáhnout či co zhmotnit? Ujasněme si to, dnes je vhodný den. Protože když víme, tam směrujeme svou energii (a děláme to), tam to roste, tam se to rozvíjí. A možná ještě dnes, jakmile něco pustíte (či se rozhodnete to pustit), přijde nová inspirace. A pak? Ano, udělat nějaký první krůček či ho alespoň naplánovat.

Na co se tedy dnes zaměřit a kdy? V době okolo zatmění (Novoluní) v 10:38 si alespoň pomyslně vyhraďte čas pro sebe. Stačí třeba i jen několik minut. V práci si třeba zavřete oči, soustřeďte se na svá vnitřní přání a myslete na ně - na to, co byste chtěli, jak se krásně rozvíjí vaše plány, jak se skvěle cítíte, jak vše dobře vychází. Vytvořte záměr. Mějte pozitivní očekávání. K tomu si namasírujte nožky. Večer třeba ještě zajděte do sauny, ať ještě něco může odejít skrze pot, starejte se o sebe dobře a hlavně, užijte si to. A jestli přijde nějaká emoční pecka, projděte jí s grácií. Či přijďte potrénovat (hned v neděli) a naučit se něco nového o sobě a (nejen) o svých nemocích na akci Emoční fitness.

Přeji všem příjemný vstup do jarní energie a svěžesti a hodně pozitivních rozhodnutí

Magdalenka 19.3.2015

Žádné komentáře:

Okomentovat