09.04.14

Celerová alá rybičková pomazánka za 10 min

Jaro je v plném proudu, zelené mňamky jako medvědí česnek, ptačinec žabinec, mladé pampelišky (teda smetanky) a další už rostou jak o závod, tak je můžeme záměrně či nenápadně přidávat do pomazánek. Tahle celerová pomazánka je vynikající právě s medvědím česnekem, navíc ochucená vlašskými ořechy je neodolatelná. A jak nakopne! Myslím tím přidá faaakt hodně energie. Má i afrodiziakální účinky :) Já ji miluju. Je svěží, lehká a připomíná chuť maminčiny rybičkové pomazánky s cibulí.


Na pomazánku pro cca 4 osoby si připrav:
½ menšího celeru
tofunézu 75 g / nebo majonézu (asi 3 polévkové lžíce)
lžičku šťávy z citrónu
umeocet 1 lžička
sůl
pepř
medvědí česnek
vlašské ořechy
menší cibuli

Celer očisti a nastrouhej na co nejjemněji. Vmíchej tofunézu, šťávu z citrónu, umeocet, přisol. Tofunézy můžeš přidat i víc, abys dostal vytouženou konzistenci, která se dá namazat na chleba. Přidávej vše postupně, hlavně umeocet, šťávu z citrónu a sůl, ať to není moc slané a kyselé. Ochutnávej. Vmíchej na jemno nakrájenou cibuli či jarní cibulku. Ochuť pepřem a vmíchej pokrájený medvědí česnek a vlašské ořechy. Nebo ořechy nasyp jen navrch. Přeji dobrou chuť a hodně energie do jarních dní.

Magdalenka 9.4.2014

Žádné komentáře:

Okomentovat