12.02.14

Právě se narodil - Blogísek Magdísek

Dnes je 12.2.2014 a zrodil se právě můj blog. Blogísek Magdísek. Bude o zdravém jídle, vaření a šťastném bytí. A tady je jeho horoskop :)



Ufff. Mám podobné pocity jako u porodu. Asi to znáte taky. Pánové, neutíkejte! Ano, ne všichni rodíme, ale mám takový pocit, že to všichni známe. Nový projekt, nový začátek, období příprav, růstu ve skrytu těla (naší hlavy), spousta nových poznatků, učení, vše promyslet, naplánovat. Únava, nejistota, váhání. A pak impuls, jdu do toho. Teď důvěřovat, sledovat, vnímat, vyhodnocovat, upravovat, učit se, hledat to nejlepší pro nové "miminko". Nevím, co přijde, soustředím se na sebe a ono to nějak probíhá. Ano, trošku to bolí, nevím jak na to, ale nějak bude. Důvěřuji. Změna, nová idea se ujasnila. Když se na to podívám zpětně, poslední roky k tomu směrovaly.

Právě zdravé jídlo, vaření a život ve štěstí a pohodě je náplní mých posledních let. Žiju v překrásném místě obklopena přírodou a lidmi, kteří se o sobě chtějí něco dozvědět a jsou na cestě osobního rozvoje. Ráda kolem sebe tvořím radostný prostor a spokojenost - jak uvnitř, tak venku. Skrze své vaření, skrze své ruce, které mohou i pohýčkat tělo v masáži a skrze svůj úsměv, který, jak říkají lidé, je opravdu velký :).

Budu moc ráda, bude-li můj blog pro Vás inspirací. Inspirací nejen k vaření. Kdo se chcete potkat osobně a ochutnat něco z mých mňamek či pocítit mé ruce na svém těle při masáži, přijeďte, ráda Vás potkám u nás v ShangriLe případně na dalších místech a akcích.

Pevně věřím, že recepty, které budu postupně uveřejňovat na blogu, zvládnete a uvaříte super baštu. Jak to, že si to dovoluji napsat? Protože já sama jsem ještě cca do 1/2 roku po narození mého synáčka (r.2006) neuměla pořádně uvařit skoro nic. Teda, vajíčka, špagety, čaj, kávu, kuřecí maso na pánvi a tak podobně, to ano,chi. Ale co bylo důležité, vůůůůůbec mě to nebavilo. Ale není nad to mít super kamarádku. Jedete takhle na 3týdenní dovolenou s dětma k moři, a je Vám oznámeno. "Já vařím makrobioticky. Jestli chceš, vař se mnou, nebo si vař pro sebe co chceš, já vařim jenom to - bez cukru a mlíka a nic jinýho nebudu, tečka." A bylo to. Dostala jsem 3týdenní rychlokurz a začala zkoušet. A ze začátku? Pomoooooc, to se nedá jíst, tfuuuuuj. Tohle byly moje pocity. A nejen moje :). Ale chce to zkoušet, jezdit na návštěvy k "čarodějkám" kuchařinkám na oběd, koukat na různé zdroje informací a občas zajít do nějaké dobré restaurace. Chodím nejraději do vegetariánských či veganských, protože takto vařím. V Praze miluji třeba restaurace Loving Hut (jsou v nákupáku na Andělu, v Truhlářské, v Londýnské, potom Malý buddha, v Teplicích Restaurace Zahrada a existuje spooousta dalších. A jako zdroj pro domácí vaření makrobiotické mohu třeba doporučit Makrobiotika.aspone

Nejsem makrobiotička, dám si ráda kafíčko s mlíčkem, ale z toho, co jsem se naučila vycházím, dělá to dobře mému tělu a přináší mi to radost.

Přeji Vám hodně zdaru a trpělivosti, a hlavně, dávejte do toho lásku, neb to je asi to nejdůležitější

S láskou

Magdalenka

2 komentáře: