Touto pomazánkou potěšíme všechny, kteří mají rádi rychlou přípravu a svěží a lehké zeleninové pomazánky. Základem je celer a mrkev, zimní zeleniny, které však tentokráte nebudeme smažit ani vařit, ale využijeme jejich živou sílu. Vyzdvihneme ještě afrodiziakální účinky celeru a tip na lehkou a rychlou večeři před romantickým večerem je zde. Podáváme s pečivem, můžeme použít i jako originální „salát“ k pečenému masu.
½ menšího celeru
1 mrkev
½ tofunézy (cca 85g) nebo majonézy
½ uzeného tofu/tempehu (cca 85g)
šťáva z citrónu
umeocet
sůl
pepř
Nastrouhejte syrový celer a mrkev (v poměru 2:1) co nejjemněji. Uzené tofu či tempeh nastrouhejte nahrubo. Vše smíchejte v míse s tofunézou (vegetariánská obdoba majonézy) či majonézou. Množství tofunézy můžete měnit dle toho, jakou chcete výslednou konzistenci pomazánky či dle chuti. Dáte-li víc tofunézy, bude pomazánka jemnější. Dochuťte umeoctem a šťávou z citrónu, přidejte trochu pepře a dosolte dle chuti.
Úplně vytuněnou, s video-návodem a kartičkou receptu k vytištění můžete získat v prémiovém obsahu za 250,- tady.
V prémiovém obsahu najdete recepty na 3 nejlepší pomazánky, kterém vařím v ShangriLa.
Drožďovou - celý recept na ní tady a tyhle 3 královny pomazánek - růžovku, alá loss a celerovou alá rybičkovou v prémiovém obsahu v článku Drožďová.
Děkuji za vaší podporu a přeji dobrou chuť!
Magdalenka z Lažan
Žádné komentáře:
Okomentovat