Finále vypadá takhle:
A ta "kytka", ze které se dělá, takhle. Obrovské listy v té zelené džungli. Zajímavé je, že rebarbora, neboli reveň kadeřavá, je zelenina:) Takže budeme mít vlastně zeleninový koláč:) Víc si o ní můžete přečíst třeba tady, protože se to s ní nesmí přehánět https://ovoce-a-zelenina.zdrave.cz/rebarbora-zdrava-i-zivot-ohrozujici-zelenina/
A jdeme na to!
Připrav si:
- stonky rebarbory - 400 g
- jáhlovou mouku / krupici 80 g
- kukuřičnou hladkou mouku 80 g
- pohankovou krupici 80 g
- třtinový cukr 150 g nebo něco, čím sladíš (já jsem mixla třtinový cukr a raw agávovou šťávu)
- špetka soli
- vanilkový cukr
- kypřící prášek do pečiva 1x
- 1 sklenička oleje
- voda - podle oka
- 2 vajíčka (nemusí být)
Postup:
Na koláč nepoužíváme celé listy, ale jen stonky. Ze stonků rebarbory sloupni slupku, nakrájej na kostičky. V jedné misce smíchej dohromady všechno suché - mouky, cukr, kypřící prášek, vanilkový cukr, špetku soli. Promíchej. A teď tam dej všechno ostatní, včetně rebarbory. Dobře promíchej a přidej tolik vody, aby vzniklo těsto, které se dá nalít na plech.
Plech si vykládám pečícím papírem, pak se dá buchtička lépe vyndat. Troubu už během přípravy nechám rozpálit, abych mohla hned po zamíchání dát péct. Znáte to, kypřící prášek koláč krásně nadýchá, ale jen v tom případě, že těsto dáme do horké trouby hned po zamíchání.
Peču 40 min na 180 stupňů. A vyndávám, když se mi zdá dozlatova upečeno.
Dobrou chuť a příjemné experimentování <3
Magdaléna, 26.5.2019
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Napište mi na email joy@dotknise.cz a já Vás zařadím do svého email listu :) Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.
Žádné komentáře:
Okomentovat