04.11.15

Bezlepkový jablečný piškot

Jablíčka jsou dle mě geniální ovoce. Miluji se do nich zakousnout, miluji mošty na pozim, křížaly v zimě a jejich sladkost v buchtě, samo! Dnes si je užijeme v bezlepkovém piškotě z pohankové mouky, která je ideální pro podzim a zimu. Je hotov poměrně rychle a je jednoduchý - což miluji :)


Na obrázku nám ho hlídá kočka a sob. :)

SUROVINY
Na střední plech  piškotu budeme potřebovat:
 - 200g pohankové krupice
 - 800 g jablek (to je váha po vykrojení jadřinců, tak vemte tak jedno kilo)
 - 2 kypřící prášky do pečiva (vinný kámen)
 - 4 vejce - ale nemusí být
 - 1dcl oleje
 - slad, agávový sirup nebo nějaké jiné sladidlo - třtinový cukr, fruktóza, co používáte
 - voda
 - špetka soli

Obrázek je jen ilustrační, rozhodně na něm nejsou množství surovin, která budeme používat :)


POSTUP
Aby nám tahle dobrota nezabrala příliš času, jablíčka neloupu. Jen je omyju, vykrojím jadřince a nasekám jablíčka na větší kusy. Jak nejjednodušeji je nasekat? Já to dělám tak, že vezmu vzniklé čtvrtky nebo půlky jablíček, dám na prkýnko a použiju sekáček na bylinky (takovou tu kolíbku) nebo japonský nůž. S "kolíbkou" párkrát "pokolíbám" po prkýnku, s japonským sekáčkem sekám :)

Do misky nasypu mouku, špetku soli a kypřící prášek do pečiva. Ještě suchou směs zamíchám. Přileju olej, vyklepnu vajíčka ( nemusíte je přidávat), naliju trošku vody, přidám slad. Vodu přilívám tak, aby mě vznikla mírně tekutá konzistence. Vsypu jablíčka, ještě jednou zamíchám a  nechám tak 5 min odstát, aby všechny komponenty měli čas spojit se dohromady. Pak už jen naliju na plech vyložený pečícím papírem, peču 40min na 180 stupňů a těším se na tu ňamku.

Dobrou chuť!

                                                             Magdalenka, 4.11.2015

PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.


Žádné komentáře:

Okomentovat