Právě teď na podzim se hodí ochutnat tuhle dobrotu. Místní zelenina + smažené do chladnějších dní. Je to jednoduché! Místo brambor jednoduše nastrouháte kedlubnu, ochutíte jako bramboráky, usmažíte a pak hodujete.
Jak jsem je udělala já? Takto:
- nastrouhala kedlubnu na jemno
- přidala majoránku, namačkala česnek, osolila, přidala pohankovou jemně mletou mouku na zahuštění a smažila na olejovém oleji
- můžete přidat vajíčko a "obměnit" tím, že do směsi nastouháte uzené tofu nebo tempeh
Kedlubnáčky jsme slupli s čerstvou nakrájenou zeleninou, dobré jsou i se zakysanou smetanou nebo kyselím zelím nebo se dají se použít jako příloha ke guláši.
Přeji dobrou chuť a krásný barevný podzim!
Magdaléna, 17.10.2017
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Napište mi na joy@dotknise.cz. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.


Žádné komentáře:
Okomentovat