17.10.17

Kedlubnáčky aneb kedlubnové "bramboráčky"

Byl to gigant. Kedlubna gigant. A z ní super kedlubnáčky aneb "kedlubnové bramboráčky". Ale brambory v nich nebyly :)


Právě teď na podzim se hodí ochutnat tuhle dobrotu. Místní zelenina + smažené do chladnějších dní. Je to jednoduché! Místo brambor jednoduše nastrouháte kedlubnu, ochutíte jako bramboráky, usmažíte a pak hodujete.


Jak jsem je udělala já? Takto:

  • nastrouhala kedlubnu na jemno
  • přidala majoránku, namačkala česnek, osolila, přidala pohankovou jemně mletou mouku na zahuštění a smažila na olejovém oleji
  • můžete přidat vajíčko a "obměnit" tím, že do směsi nastouháte uzené tofu nebo tempeh
Kedlubnáčky jsme "spápnuli" s čerstvou nakrájenou zeleninou, dobré jsou i se zakysanou smetanou nebo kyselím zelím nebo se dají se použít jako příloha ke guláši.

Přeji dobrou chuť a krásný barevný podzim!

                                                                                        Magdaléna, 17.10.2017


PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do Vašeho emailu? Je to jednoduché! Přihlaste se pro odběr novinek na stránce www.dotknise.cz  ve formuláři vlevo pod menu. Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.

Žádné komentáře:

Okomentovat