15.04.14

Semíky a kurzíky, kam chodím

V posledních letech se docela hodně dostávám do kontaktu s lidmi, kteří organizují akce osobního rozvoje. Nejen díky tomu, že žiju v centru rodinných konstelací a  meditací, ale i díky tomu, že vidím „do kuchyně“ jednoho serveru pro osobní rozvoj - Letacek.cz

Často se mě lidi ptají – ty jsi prošla všechny ty výcviky a akce, co tu probíhají? Nee, všechno jsem neprošla :) Když na nějaký kurz či akci jdu, tak si většinou dlouho vybírám a nechodím tak často. Mám k tomu hlavně dva důvody.

1. Protože dělám to, co dělám - www.dotknise.cz a žiju v prostředí, kde skoro pořád probíhá nějaká akce osobního rozvoje. Vnímám, že osobní rozvoj je tu pořád, že se nejvíc rozvíjím právě skrze komunikaci s lidmi v mém okolí. Lidé přijedou, makají na sobě, rozebírají svoje problémy, dívají se na to, co se jim v životě stalo a konzultují to (když mají chuť) se mnou v kuchyni nebo v kavárně. Někdy dojdou na masáž, kde je taktéž prostor pro "pokec". Práce v kuchyni je pro mě zajímavá nejen z hlediska vaření, ale i z hlediska sdílení a možnosti být s lidmi přesně v tom, co prožívají, co zjišťují, co o sobě objevují. Já jim mohu trošku pomoci tím, co jim uvařím (ano, pro každou skupinu jsou to jiná jídla – většinou dle tématu co se probírá), oni mě tím, co se mnou sdílí. A právě skrze toto mohu i já o sobě něco objevit, něco se dozvědět. Osobní rozvoj a duchovní práce je pro mě běžnou součástí života, neberu to jako něco speciálního.

2. Když se rozhoduju, kam bych chtěla jít - na jaký kurz osobního rozvoje - samozřejmě, vycházím ze sebe. Co teď právě potřebuji, na co se cítím. A pak vybírám. A není to jednoduché. Mám pocit, že v Čechách se v poslední době hodně otevřel trh a objevila se spousta nových lektorů. Ale, jak si dobře vybrat? Kdo je skutečně ten pravý pro mě a jak to mám poznat? Tak jdu hledat. Nejdřív se ptám sama sebe – kdo mi koho doporučil? Takže - pro mě funguje osobní doporučení, osobní zkušenost. To je dle mě nejjistější. Tak jdu na to. Něco si o daném lektorovi najdu na internetu. Ale pořád ještě nevím, jestli je to ten pravý pro mě. Potom zkouším hledat podle tématu – kdo, který lektor se věnuje tomu a tomu a koho najdu. A teď přichází ten finální výběr. Pro mě osobně je nejlehčí rozhodnout se tak, že se s daným člověkem potkám. Hned vím, jestli mě sedí nebo ne a jestli chci jít na jeho akci.

Otázkou ale je, kde můžu lektora jen tak poznat, potkat, abych nemusela platit celou jeho akci a rezervovat si celý víkend? Můžu jít na nějaký festival, těch poslední dobou přibývá, nebo můžu jít sem – na náš Večer setkání s lektory osobního rozvoje , tentokráte ještě v divadle Kampa, v pátek, 11.4.2014 Do tohohle večera směřuji svou energii, protože se mi líbí jeho myšlenka. Je to vlastně o tom, co jsem psala nahoře – mít možnost potkat se s lektory osobního rozvoje „naživo“ ještě před tím, než třeba na některého z nich vyrazím.


Během jednoho večera je tu možnost setkat se s několika lektory osobního rozvoje, získat novou inspiraci, užít si pohodový večer. A samo, budu tam taky :) Tak jestli chcete, přijďte se inspirovat, nebo přijďte jen tak na pokec, ráda Vás potkám :)

Žádné komentáře:

Okomentovat